Zeilkleding

Nieuwste technologieën hebben in de afgelopen jaren het comfort sterk verbeterd, je voelt je echt comfortabel. Wij voeren naast onze eigen Compass-lijn ook artikelen van Musto, Gill, Marine Pool, Helly Hansen en Henri Lloyd. Voor onze eigen Compass functionele kleding, worden de nieuwste en beste materialen gebruikt. Ook hebben wij speciale kinder-, binnenvaart-, kust- en diepzee-oliegoed artikelen en een selectie van praktische Allweather-kleding in ons assortiment. Het uiterst functionele ondergoed van moderne high-tech materiaal zorgt voor een comfortabele lichaamstemperatuur.Wat is een oliepak ? Een oliepak is traditioneel genoemd, weer beschermende kleding voor zeevarenden. Oorspronkelijk werden de weefsels  geïmpregneerd met olie tbv waterdichtheid  later werden de weefsels met rubber gecoat. Deze zogenaamde Ostfriesennerze waren echter zwaar en niet erg robuust. Modern afgewerkt oliegoed producten van synthetisch stof bieden een  uitgebreide bescherming tegen weersinvloeden , niet alleen tegen vocht, zelfs tegen kou en wind. Vooral oliepakken voor zeilers moeten voldoen aan hoge eisen en multifunctionele eigenschappen bezitten. Professioneel oliegoed is water- , winddicht en ademend,  De huidvochtigheid welke door de fysieke activiteiten ontstaat wordt getransporteerd via het materiaal naar buiten getransporteerd, in combinatie met de geschikte functionele onderkleding onder het oliegoed blijft het lichaam warm en droog. Speciaal voor gebruik op volle zee zijn de offshore oliepakken ontworpen, deze oliepakken zijn welke in aanvulling op bescherming tegen weer en wind met een extra veiligheidsuitrusting is uitgevoerd zoals Lifebelttunnel en reflectoren.

Zwaar oliegoed voor het Offshore bereik is van een sterker materiaal die zeer waterdicht blijft zowel bij regen of zeewater. De waterbestendigheid van de weefsels wordt uitgedrukt in mm waterkolom, hoe hoger de waarde, hoe ondoorlatend het materiaal is. Voor het varen op kust- en binnenwateren  is het verstandig lichte oliegoed te dragen als bescherming. Het geeft regenbescherming en is winddicht en ademend. Inshore oliegoed heeft een bijzonder aangenaam draagcomfort met grote bewegingsvrijheid. De innovatieve High-Tech materialen zijn licht van gewicht en door de speciale versterkingen duurzaam. De waterdicht- en ademendheid van oliegoed wordt bereikt door twee verschillende verwerkingsmethoden, hetzij door het coaten of door meerlaags gelamineerde stof met een waterdamp permeabel membraan.

Oliegoed voor kinderen bestaat net als zeilkleding voor volwassenen uit een jas en een broek met hoge taille welke voorzien is van  knie- en zitvlakversterkingen. Waterdichte zakken en ritsen behoren ook tot de praktische beschermende aspecten van de watersportkleding. Daarbij zorgt de warmte isolerende fleece voering voor een goede bescherming en biedt de fleecekraag bescherming. Variabele draagbaar is lichtere oliegoed, welke bij verschillende weersomstandigheden gebruikt kan worden met een afzonderlijk en uitritsbaar fleecejas . Voor het reinigen en impregneren van oliepakken zijn speciaal ontwikkelde onderhoudsproducten beschikbaar welke ervoor zorgen dat de kwaliteit op gebied van weerbestendig  van moderne functionele kleding behouden blijft. Een ruime selectie van hoogwaardige en professionele oliepakken van internationale kwaliteitsmerken biedt Compass24

 

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en bespaar €5

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en profiteer van:

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en de nieuwste trends