Droogtoiletten

-28%
Dometic »972 / 976« Draagbaar toilet
Van € 129,99 € 179,99

Boordtoiletten

Wat zijn de kenmerken van de verschillende soorten toiletten aan boord? Waarop moet u letten bij de installatie en het gebruik? Onze gids geeft een overzicht van waar je op moet letten bij het kiezen en onderhouden ervan.

Meer informatie
-5%
Enders Camping Toilet Droogtoilet
Van € 94,99 € 99,99
Cactus-droogtoilet
Van € 249,99

Vooral op kleinere boten is er vaak geen vast geïnstalleerd scheepstoilet. Bovendien beschikken kleinere boten vaak niet over de nodige ruimte en tanks voor vers water en uitwerpselen. Toch hoeft u het zelfs op een kleine boot niet zonder een 'rustig toilet' te stellen. Een toilet dat draagbaar is en geen water nodig heeft om door te spoelen, is hier een goede keuze. Wij bevelen ofwel een zogenaamd droogtoilet aan, ofwel een chemisch toilet, zoals die gebruikt worden op de camping. Dit zijn mobiele toiletten die aan boord kunnen worden gebracht en indien nodig weer verwijderd.

Het verschil tussen een chemisch toilet en een droogtoilet

Wij bieden zowel klassieke chemische toiletten als droge toiletten die even draagbaar zijn en dus flexibel kunnen worden gebruikt als toiletten aan boord van uw boot. In een chemisch toilet worden speciale chemicaliën gebruikt voor de ontleding van uitwerpselen en toiletpapier, die ook worden gebruikt voor het doorspoelen. Beide worden samen opgevangen in de tank van het toilet. Een droogtoilet daarentegen heeft helemaal geen spoelvloeistof nodig. Zoals de naam al zegt, werkt het volledig droog. Daartoe worden bij gebruik van het toilet vloeistof en vaste stoffen gescheiden en telkens in aparte containers opgevangen. De vaste stoffen vallen in een met een zak uitgeruste emmer. Deze zak bevat ook een droogsubstraat. Na het toiletteren sluit de zak luchtdicht af, zodat er geen onaangename geurtjes ontstaan.

Kan zelfs in de krapste ruimtes worden gebruikt

U kunt een mobiel toilet uit ons assortiment zelfs gebruiken als de ruimte op uw boot erg krap is. De modellen die wij aanbieden, worden gekenmerkt door hun bijzonder compacte afmetingen en zijn dus bijzonder ruimtebesparend. Aangezien ze draagbaar zijn en niet permanent geïnstalleerd hoeven te worden, kunnen ze ook te allen tijde van de boot worden verwijderd, bijvoorbeeld als ze niet nodig zijn voor kortere tochten.

Bestel droogtoilet van hoge kwaliteit voor boot en jacht nu gemakkelijk online bij Compass24

Als u op zoek bent naar een chemisch of droogtoilet van hoge kwaliteit voor uw boot of jacht, dan vindt u het in onze online-shop. Wij bieden modellen van hoge kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten zoals Porta Potti, Cactus en Enders. Alle modellen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends