Europa´s groot ste verzendhuis voor Motorboot & Zeilsport

Belangrijke accessoires voor alle boten met en zonder motor

verder lezen »

Belangrijke accessoires voor alle boten met en zonder motor

meer bekijken »
Venster sluiten

Belangrijke accessoires voor alle boten met en zonder motor

Droomt u ervan schipper of 'hobbykapitein' te worden? Dan bieden opblaasbare boten u een relatief goedkope manier om deze droom waar te maken. Maak je geen zorgen, niet alle opblaasbare boten hoeven opgeblazen te worden, maar sommige zijn wel opblaasbaar. Een opblaasbare boot is niet noodzakelijkerwijs alleen van rubber gemaakt, maar van verschillende materialen. Dit maakt de boot stabieler en van betere kwaliteit. Met de juiste accessoires wordt het uw eigen individuele boot.

 

De subtiele verschillen

Allereerst verschillen opblaasbare boten in de manier waarop u ze op het water beweegt. Een peddelboot beweegt anders dan een roeiboot, een kajak of een gemotoriseerd opblaasbootje. Welk type vind je het mooist? Hoe hoger de snelheid waarmee u zich verplaatst, hoe stabieler de opblaasbare boot natuurlijk moet zijn. Voor een opblaasboot met een motor is de beste keuze er een met een vaste romp. Deze boten hebben ook een stevige bodemplaat, omdat ze bestand moeten zijn tegen de snelheid en het stuiteren op de golven. Bovendien is het achterschip gemaakt van massief materiaal, zodat de bijpassende buitenboordmotor daar kan worden gemonteerd.

Als u nog nooit hebt gekajakt of graag wilt peddelen, zijn deze opblaasbare en opblaasbare boten perfect voor beginners en gevorderde peddelaars. Het lichtere gewicht en de mogelijkheid om de lucht eruit te laten, vereenvoudigen het vervoer en de opslag van de boot.

Voor een gemotoriseerde opblaasboot, vooral als die een stijve romp heeft, wordt een aanhangwagen als een autotrailer aanbevolen. Vervoer op het dak van een auto is voor deze boten niet aan te bevelen. Een opblaasboot met een motor is daar te zwaar voor.

 

De belangrijke accessoires

-          Elke boot moet een of twee stootwillen hebben om de buitenwand te beschermen bij het aanmeren. Bij onze accessoires vindt u spatborden in verschillende maten en uitvoeringen. De grootte van de fender moet passen bij de grootte van de boot, zodat deze voldoende wordt gedempt.

-          Elke schipper die van zijn hobby houdt, beschikt ook over het juiste gereedschap en een kit met onderhoudsproducten om zijn boot en, indien nodig, ook de motor goed te kunnen verzorgen en onderhouden.

-          Als u een tochtje maakt met uw rubberboot en vanaf de boot in zee wilt springen, is het raadzaam een geschikte ladder te hebben om weer aan boord te komen. Ons assortiment zwemtrappen maakt het gemakkelijk om weer in de rubberboot te komen. Onthoud dat dit levens kan redden in een noodgeval!

-          Denk ook aan aanmeren. U hebt geschikte touwen nodig om uw bijboot naar het water te dragen en aan de steiger af te meren.

Elke opblaasbare boot is anders. Geef ons een seintje, wij adviseren u graag!

Laatst bekeken artikelen