Dekzeilaccessoires

Top-Seller

Oogjes en haakjes voor de bootkap

Een bootkap, ook wel dekzeil genoemd, wordt gebruikt om de boot volledig af te dekken en te beschermen tegen omgevingsinvloeden. Dit omvat voornamelijk wind, water, zonlicht en vogelpoep. Tegelijkertijd beveiligt het dekzeil de boot tegen toegang door onbevoegden. Optimaal over de boot gespannen door middel van zeilogen en zeilhaken, zorgt het bootzeil ervoor dat het water onmiddellijk wegloopt, zodat zich geen water op het zeil kan verzamelen.

 

Je hebt op z'n minst een dekzeil nodig!

Niet alleen de romp wordt gewoonlijk beschermd met een bootkap. Wij kunnen u ook voorzien van een bescherming tegen weersinvloeden voor de buitenboordmotor of een complete beschermhoes voor de gehele motor. Een speciale winterbescherming wordt aanbevolen voor de koudere seizoenen.

Aangezien elke boot individueel is, zult u ook enkele kleine onderdelen nodig hebben - de accessoires voor het vastmaken van het dekzeil. Dit omvat zeilhaken of zeilogen en een geschikte pons om de ogen in het zeil te kunnen bevestigen.

 

Montage details

De aankoop van een steunschacht kan noodzakelijk zijn. De schacht zorgt ervoor dat de bootkap als een tent in het midden van de boot wordt gespannen. Hierdoor kan het eerder genoemde water naar alle kanten afvloeien. Dit is niet voor alle boten noodzakelijk. Als u vragen hebt, staan wij u te allen tijde met plezier met raad en daad bij!

De zeilogen worden in het geponste gat geplaatst en verstevigen het. Haal een touw door de oogjes die nu aanwezig zijn. Met dit touw kunt u het dekzeil langs de rand van de boot vastzetten in haken die daar zijn bevestigd en zo voorkomen dat water en kleine dieren binnendringen. Sommige boten hebben al voorzieningen aan de rand van de boot waarmee u de oogjes ook zonder touw kunt vasthaken. Praat met ons, zodat u echt de juiste accessoires voor uw bootkap krijgt!

 

Dekzeilhaken of zeilogen?

Als u de zeilogen niet mooi vindt omdat u vreest dat de gaten die in de boothoes zijn gestanst na verloop van tijd zullen rafelen, raden wij u zeilhaken aan om het zeil in plaats daarvan vast te maken. Deze worden langs de rand van het dekzeil op het doek geschoven. Aan de buitenrand zijn zeilogen rondom het doek aangebracht. De haak in de klep van de zogenaamde dekzeilhaken klemt zich vast aan het doek om de druk van het gespannen bootzeil te weerstaan. Vervolgens kunt u het touw door de ogen van de dekzeilhaken halen en het bootzeil goed vastmaken. Het voordeel van de zeilhaken is dat je ze gebruikt om het zeil iets te verlengen. Dit kan handig zijn als u het dekzeil voor een iets grotere boot wilt gebruiken.

Bestel nu uw nieuwe dekzeil. Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Onlangs bekeken producten