Reddingsvesten

Compass vast reddingsvest 100N oranje
Van € 20,99
Marinepool solide reddingsvesten set 4/6 personen
Van € 104,99
Compass »Compact II« reddingsvest 150N met 16 l drijfvermogen, handmatig
Van € 62,99
-13%
De Set Compass Comfort ISO 150 N
€ 139,98 € 159,98 (€ 69,99 / 1 Stck)
Compass »Compact II« 150N reddingsvest met 16 l drijfvermogen
Van € 69,99
Compass »Comfort« ISO 150N reddingsvest met 16 l drijfvermogen
Van € 79,99
Compass »Junior« zwemvest 150N
Van € 104,99
Wedstrijdreddingsvest, ISO
Van € 20,99
LED lamp
€ 27,99
-5%
€ 104,99 € 109,99
Noodlicht
€ 20,99
-16%
Secumar Bravo reddingsvest
Van € 31,99 € 37,99
-5%
Bespaar-Set - 2 x Compass Professional 300 N
€ 209,98 € 219,98 (€ 104,99 / 1 Stck)
Compass »Professional« 300N reddingsvest met 30 l drijfvermogen
Van € 109,99
-9%
Spinlock »Deckvest Lite+« Reddingsvest 170N
Van € 199,99 € 219,99
Compass Aero 3D
Van € 119,99

Een levensvest tolereert geen compromissen - het redt levens in een noodsituatie. Met Compass24 kunt u vertrouwen op de veiligheid van de reddingsvesten van onze vele bekende merkfabrikanten. Afhankelijk van uw toepassingsgebied vindt u een zeer ruime keuze aan verschillende types en klassen reddingsvesten (CE-norm / classificatie volgens drijfvermogen in Newton). Vanaf de 50 Newton solid lifejackets tot aan het speciaal ontworpen lifejacket voor offshore gebruik en extreme omstandigheden automatische reddingsvesten met 275 Newton, die automatisch gevuld worden met lucht bij contact met water, het brede gamma dekt bijna elk type reddingsvest.

 

Life-jacks verschillen - naast de classificatie en het materiaal waarvan het vest is gemaakt - ook in andere kenmerken, zoals de maat. Er zijn speciale zwemvesten beschikbaar voor kinderen en zelfs voor honden. De optimale pasvorm van een lifejacket is ook doorslaggevend. Veiligheidsbewuste zeilers moeten ook een zwemvest met geïntegreerde reddingsgordel dragen voor het kiezen van een reddingslijn. Bijvoorbeeld de Compass Automatisch zwemvest 16 l, met geïntegreerde reddingsgordel voor een top prijs!

 Een life jacket is de belangrijkste persoonlijke veiligheidsuitrusting om levens te redden. Op volle zee en op de kust- en binnenwateren is het dragen van gecertificeerde zwemvesten onder bepaalde voorwaarden verplicht. Alleen een volledig functioneel zwemvest kan voorkomen dat iemand die overboord is gevallen onmiddellijk verdrinkt. Als de persoon overboord is bewusteloos of gewond, houdt een bewusteloos reddingsvest het bovenlichaam en hoofd boven water, zodat de ademhaling mogelijk blijft. Alle reddingsvesten die in heel Europa verkocht worden, moeten voldoen aan de CE-norm en zijn onderverdeeld in 4 drijfvermogenklassen. Het draagvermogen of drijfvermogen wordt aangegeven in Newton (N). 50 N drijfhulpmiddelen zijn alleen ontworpen voor beschermde wateren waar direct op een bepaalde tijd en plaats hulp kan worden geboden. Ze mogen alleen worden gedragen door ervaren zwemmers, omdat ze niet veilig zijn voor bewusteloosheid. Daarom zijn ze ongeschikt voor kinderen.

100N Reddingsvesten worden gebruikt in het binnenland en beschermde wateren waar geen deining of spray te verwachten is. Ze zijn slechts gedeeltelijk veilig voor machteloosheid. 150N zwemvesten zorgen voor voldoende drijfvermogen op alle wateren en bij normaal lichaamsgewicht. Bij het dragen van zware olievellen zijn ze echter slechts gedeeltelijk veilig voor bewusteloosheid. Voor volle zee en extreme omstandigheden zijn slechts 275N reddingsvesten geschikt. Zelfs bij zware weerbestendige kleding en hoge golven zetten ze het lichaamshoofd snel in een stabiele positie.

Veel zwemvesten bieden meer drijfvermogen en volume dan de minimumeisen van hun klasse. Uitgebreid vervaardigde Offshore Reddingsvesten zijn bovendien uitgerust met Life-gordel, spray cap, kruisband en andere veiligheids- en herstelapparatuur. Ook met GPS kan een vest voor Offshore gebruik worden opgewaardeerd om in geval van nood een alarm te activeren en een snelle lokalisatie te verzekeren. De Personal Locator Beacons (PLB's) op het vest sturen automatisch wereldwijd een alarm via de satelliet. Massieve vesten met een stevig drijfhulpmiddel van licht schuim zijn te onderscheiden van automatische vesten met opblaasbare drijfhulpmiddelen.

Voor beginnende zeilers zijn de Joll solide materiaalvesten een goedkope optie met voldoende veiligheid voor vrije tijd en sport. Geavanceerde zeiler kies automatische of semi-automatische zwemvesten , omdat ze meer bewegingscomfort bieden met minder gewicht. Automatische reddingsvesten blazen het drijfvermogen automatisch op door een CO2-cartridge wanneer de mechanica wordt geactiveerd door watercontact of waterdruk. Met semi-automatische vesten wordt het inflatiemechanisme handmatig geactiveerd. Hoewel dit beschermt tegen valse triggers veroorzaakt door spatwater en vocht, werkt het alleen als de persoon in het water volledig in staat is om te handelen. Nieuwe technologieën voor zwemvesten beschermen tegen valse triggers veroorzaakt door regen, sproeien en hoge luchtvochtigheid. Om een uitgebreide bescherming te garanderen, moeten zeilers zwemvesten >> correct dragen . Het moet strak op het lichaam passen en een extra kruisband voorkomt een gevaarlijke slip. Artikelen van internationale kwaliteitsfabrikanten zoals Secumar, Marinepool, Seapro en vele andere zijn verkrijgbaar bij Compass in de online shop op Compass24.

Onlangs bekeken producten