Ventilatie

Zonneventilator, edelstaal
€ 104,99
Muskietengaas
Van € 59,99
UFO luchthapper
Van € 59,99
Luikrolgordijn
Van € 52,99
-3%
Cabinshade
Van € 115,99 € 119,90
Compass Marine luik
Van € 157,99
-17%
Day / Night Solar Vent
Van € 239,99 € 289,99
Plastic luik
€ 249,99
-6%
Vetus luik Planus
Van € 159,99 € 169,99
Draairaam
Van € 229,99
-37%
Zonneventilator
Van € 49,99 € 79,95
Luikafdekking
Van € 26,99
Ventilatorkappen
Van € 8,99
Zijvenster
Van € 157,99

Systemen voor de ventilatie van jachten en boten

Iedereen kent de gemakkelijkste manier om een boot te ventileren - het luik of de patrijspoort! Maar er zijn nog andere mogelijkheden, namelijk de windlepel, het dakluik, de zonneventilator of de dekventilator, om voor voldoende frisse lucht te zorgen. Natuurlijk verschillen deze en hun effect in sommige gevallen aanzienlijk van elkaar. Maar wie houdt er niet van een fris briesje dat om zijn neus waait - soms zelfs benedendeks!

Ventilatie van het voorschip en de achterkajuit

Het voorschip leent zich direct voor een groot luik. De achterkajuit is zeer geschikt voor kleinere luiken. Permanente ventilatie is belangrijk om voor frisse trek te zorgen. Dit is vooral van belang vanaf de herfst. Zonneventilatoren, dekventilatoren betalen zich altijd terug. Ventilatoren op de navigatietafel of boven de kombuis helpen de ventilatie aanzienlijk te verbeteren.

Tip:

Er moet echter ook worden gezegd dat de ventilatie in de winter kan worden verminderd als er ontvochtigers beschikbaar zijn. Dit voorkomt dat er schimmel groeit. De overgangsperiode is meestal een probleem omdat de boot of het jacht nog in gebruik is. Door de lagere temperaturen ontstaat er gemakkelijk schimmel en ruikt de lucht muf. Zet een luchtontvochtiger, verwarm en ventileer, en het probleem zal ook in deze tijd van het jaar snel verleden tijd zijn!

Wat moet worden overwogen voor permanente beademing?

Wanneer de boot niet in gebruik is, moet er altijd een luchtstroom zijn die de lucht naar buiten kan transporteren. De afvoerlucht is belangrijk omdat hij het vocht naar buiten transporteert. Als het buiten al nat is, zal dit niet werken. Op grotere boten en jachten worden vaak dorades gebruikt die in de tegenovergestelde richting zijn gericht. Dit creëert het noodzakelijke zuig- en drukeffect.

Welke andere vormen van ventilatie zijn beschikbaar?

Een volautomatische ventilator die 24 uur draait en een geïntegreerde batterij heeft, werkt op zonne-energie, bespaart elektriciteit en is milieuvriendelijk. De ventilatie wordt verzorgd door een waaier. Een schakelaar bedient deze ventilator. Het grote voordeel is niet alleen de milieuvriendelijkheid, maar ook de comfortabele bediening. Natuurlijk is er ook iets voor de ventilatie van de units. De Compass beluchter wordt gevoed door een batterij (12V) en is ondergebracht in een corrosiebestendige behuizing. Een ander type ventilatie is de lamellenventilatie. Dit is zowel dekventilatie als muurventilatie. De dekventilatie is meestal een scheepsluik. Het dakluik biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de sterrenhemel, het zorgt ook voor de nodige frisse lucht.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends