Rubberboten

Top-Seller
-8%
Compass rubberboot CX
Van € 369,99 € 399,99
Compass Rubberboot
Van € 377,99
Dinghy
Van € 349,95
-11%
Compass Sportboot
Van € 577,99 € 649,99
-11%
Opblaasbare boot Comfortline
Van € 999,99 € 1.118,99
-14%
Caravelle / Super Caravelle
Van € 189,99 € 219,99
Compass Rubberboot
Van € 377,99
Dinghy
Van € 349,95
-8%
Compass rubberboot CX
Van € 369,99 € 399,99
-14%
Caravelle / Super Caravelle
Van € 189,99 € 219,99
-11%
Compass Sportboot
Van € 577,99 € 649,99
-11%
Opblaasbare boot Comfortline
Van € 999,99 € 1.118,99

In de online-shop van Compass24 vindt u opblaasbare boten in verschillende uitvoeringen en maten. Deze kunnen worden gekocht als opblaasboot met motor of als kleine bijboot die met twee peddels kan worden voortbewogen. Opblaasbare boten kunnen worden gebruikt als vervoermiddel van de ankerplaats naar de haven of het strand, als badboot, vissersboot of als extra veiligheidsuitrusting op het water. Afhankelijk van het gebruiksgebied en de grootte van de bemanning, moet een opblaasboot voor twee, drie, vier of meer personen met de juiste lengte worden gekozen. Opblaasbare boten worden onderscheiden naar gelang van het ontwerp van de kiel en de binnenbodem, het aantal luchtkamers of de vorm van de romp. Als de opblaasboot niet met peddels wordt gebruikt, maar als motorboot met buitenboordmotor, is het van belang dat er een vaste spiegel is waarop een buitenboordmotor kan worden gemonteerd. Een opblaasbare kiel verplaatst het water gelijkmatig aan beide zijden en zorgt zo voor een veel stabielere ligging van de boot, ook bij het planeren. Om de boot in het water te stabiliseren, zijn de hekconussen op boten met een vaste spiegel ook nuttig. In de online-shop van Compass vindt u ook opblaasbare kano's en kajaks.

Hulpzame functies

Sommige opblaasbare boten hebben een lucht- of houten vloer, die de passagiers een steviger houvast geeft door een volledig verstijfd vloeroppervlak, wat in veel situaties voordelig is. Er kunnen tot zes personen in één boot. Afhankelijk van het model is de opblaasboot uitgerust met een zitplank of een zitrol, of kan deze optioneel met deze worden uitgebreid. Wat de verdere uitrusting betreft, biedt een opblaasbare rubberboot van hoge kwaliteit een profiellijnende giek. Dit is zeer nuttig bij het afmeren en beschermt het gevoelige PVC-materiaal. Robuuste en duurzame opblaasbare boten hebben ook een buitenhuid van UV-bestendig materiaal.

Vervoer en opslag van opblaasbare boten

Met het handvat aan de boeg kan de boot gemakkelijk te water worden gelaten of worden gedragen. De sleepringen maken de boot zeer stabiel wanneer hij achter een jacht wordt gesleept. Voor grote en zware opblaasbare boten is het raadzaam sleepringen of opblaasbare bootwielen te bevestigen. Om verplaatsing met roeispanen mogelijk te maken, zijn de meeste boten voorzien van opklapbare roeisloten. Aluminium roeispanen zijn bij de levering inbegrepen. Sommige modellen zijn uitgerust met een peddel. Eenvoudige montage en demontage is verzekerd met een voetbalg. De boten zijn van eerste klas vakmanschap en worden geleverd met een draagtas voor gemakkelijk opbergen.

In het algemeen zijn opblaasbare boten met of zonder motor zowel geschikt als plezierboot en als vissersboot. Juist omdat opblaasbare boten naast hun functie als rubberboot ook dienen voor de veiligheid in noodsituaties, is het belangrijk niet alleen op de laagst mogelijke prijs te letten, maar ook op de kwaliteit. Een kleine opblaasbare boot kan ook heel goed als jachttender worden gebruikt. Compass24 biedt u opblaasbare boten van goede kwaliteit met of zonder vaste bodem en met of zonder buitenboordmotor. In de Compass online shop vindt u verschillende soorten opblaasbare rubberboten tegen een lage prijs. Wij voeren merken als Sevylor, Bombard en onze eigen productlijn.

Onlangs bekeken producten