Persoonlijk

Persoonlijk

Veel van onze klanten en vrienden vragen mij, hoe het ons steeds weer lukt een zo omvangrijk assortiment samen te stellen. Deze vraag is natuurlijk niet in één zin samen uit te leggen. Een belangrijke factor is echter, dat ik een watersporter in hart en nieren ben.

Persoonlijk: FlipperAls klein kind ging ik met mijn ouders op vakantie in Zweden met een Delanta 80. Toen ik 6 jaar was heb ik met mijn eerste Optimist "Flipper" mijn eerste zeilervaringen opgedaan. In mijn jeugd heb ik actief wedstrijd gezeild, eerst in de Optimist, vervolgens in een Korsar en een FD. Daarin nam ik zowel aan nationale als internationale kampioenschappen deel. Ook nu nog probeer ik, als ik tijd heb, actief met onze platbodem deel te nemen aan de Kieler Woche. Mijn vakantie breng ik uiteraard met de familie op het schip door. We zeilen of in Denemarken of in Zweden of in wat warmere gebieden als de Middellandse Zee. Voor mij is deze vakantievorm het mooist en meest ontspannend. Ook als we deze dagen het werk niet helemaal uit het oog verliezen, want regelmatig vinden we nieuwe producten en proberen we artikelen in het alledaagse gebruik uit.
Ik denk dat dit een belangrijk bestanddeel en de basis van het succes van Compass is. Want alleen zo weet je waarover je spreekt en schrijft. Niet alleen mijn vrouw en ik, maar ook veel van onze medewerkers zijn actieve zeilers of brengen in ieder geval hun vrije tijd op een schip door. Nieuwe medewerkers die nog geen ervaring in de watersport hebben, sturen we eerst naar een cursus vaarbewijs om ervaring op te doen.

Een catalogus met steeds weer nieuwe producten te vullen, is ieder jaar een uitdaging. Bij Compass is het misschien extra moeilijk, want bij ons vindt u niet alleen alle soorten accu's, ankerlieren en stootwillen. Onze filosofie is steeds van de afzonderlijke sectoren de beste producten te kiezen, te testen en aan u aan te bieden. Daarom zijn onze inkopers voortdurend wereldwijd voor u onderweg en bezoeken jaarlijks gemiddeld meer dan 18 vakbeurzen.

Zakenman uit roeping

Toen mijn vader in 1979 zijn eerste 24-pagina grote catalogus uitbracht, kon hij niet vermoeden, dat daaruit het grootste verzendhuis voor de watersport van Europa zou ontstaan. Natuurlijk heb ik regelmatig als kleine jongen o.a. in het magazijn meegeholpen. Na een bedrijfseconomische studie wilde ik eerst ervaring opdoen en heb bij verschillende grote postorderbedrijven in Duitsland en het buitenland gewerkt. Op 28-jarige leeftijd besloot ik in het bedrijf van mijn vader te stappen, om de ontwikkeling van Compass mede gestalte te geven. Ik werd verantwoordelijk voor de voor een postorderbedrijf zeer belangrijke inkoopafdeling. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik voor het eerst een reis naar Turkije gewaagd heb, om daar een Compass schippersbroek te laten produceren. Natuurlijk was alles zeer avontuurlijk, maar wie niet waagt, die wint ook niets. Nu hebben we inkoopkantoren in Hongkong en professionele inkoopagenturen in heel Europa, die regelmatig nieuwe artikelen zoeken en de productiebedrijven op kwaliteit controleren.

Persoonlijk: Antje DehlerEen verder geluk in mijn leven, was dat ik mijn vrouw Antje bij het zeilen heb leren kennen. Door haar intrede in de onderneming hebben we een bedrijfsstructuur gevonden, die de basis van het succes van Compass vormt. Ik bekommer me er vooral om aantrekkelijke en goede producten te vinden en een goede verkoopcatalogus samen te stellen Mijn vrouw zorgt er voor, dat alle producten klantgericht en zo snel mogelijk bij u, onze klant komt.
Zo hebben we Compass in de laatste 10 jaar tot absolute Europese marktleider uitgebouwd. We hebben in de tussentijd driemaal het gebouw uitgebreid en zijn inmiddels naast Duitsland ook in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Engeland en Frankrijk vertegenwoordigd. We voeren in totaal meer dan 14.000 artikelen, die we voortdurend op voorraad hebben en dagelijks aan meer dan honderdduizend klanten in Europa verzenden. In één van de modernste logistieke centra kunnen dagelijks 7000 pakketten verstuurd worden werden. Naast de moderne techniek zorgen in totaal meer dan 190 medewerkers ervoor, dat alles probleemloos op rolletjes loopt. Ze dragen daarmee voor een belangrijk deel bij aan het succes van Compass. Persoonlijke betrokkenheid met vakkennis van ieder afzonderlijk is kenmerkend voor de firma Compass.

Europakaart Ik hoop, dat deze korte uiteenzetting interessant voor u was en dat u een inzage heeft gekregen van de filosofie die achter de vele pakketten steekt, die u al vele jaren van Compass ontvangt.

Uw
Michael Dehler
en het team van Compass-Yachtzubehör

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends