Europa´s groot ste verzendhuis voor Motorboot & Zeilsport

Ontvochtiger voor jachten & boten

verder lezen »

Ontvochtiger voor jachten & boten

meer bekijken »
Venster sluiten

Ontvochtiger voor jachten & boten

Topseller
Vochtkiller Profi, 5 kg Vochtkiller Profi, 5 kg
(€ 8,00 / 1 Kilogram)
€ 39,99
Vochtkiller Basis, 2 kg Vochtkiller Basis, 2 kg
(€ 9,00 / 1 Kilogram)
€ 17,99
Vochtkiller Vochtkiller
€ 16,99
Navulverpakking Profi, 5 kg Navulverpakking Profi, 5 kg
(€ 4,00 / 1 Kilogram)
€ 19,99
Luchtontvochtiger, set van 2 Luchtontvochtiger, set van 2
(€ 4,50 / 1 Stuk)
€ 8,99
Filter sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
von Tot:
  •  
  •  
Er werden geen zoekresultaten gevonden
Vochtkiller Profi, 5 kg Vochtkiller Profi, 5 kg
Profi, 5 kg • Voldoende voor 12 maanden voor ruimtes van 25-100 qm • voor max. 8 l water in de opvangbak • Afmetingen: 29 x 24,5 x 33,5 cm • Gewicht ca. 5 kg
(€ 8,00 / 1 Kilogram)
€ 39,99
Vochtkiller Basis, 2 kg Vochtkiller Basis, 2 kg
Basis, 2 kg • Voldoende voor 6 maanden voor ruimtes tot 50 qm • voor max. 4,7 l water in de opvangbak • Afmetingen: 33,6 x 23,3 x 16,5 cm • Gewicht ca. 2,6 kg
(€ 9,00 / 1 Kilogram)
€ 17,99
Vochtkiller Vochtkiller
Vochtkiller, 1 kg
€ 16,99
Navulverpakking Profi, 5 kg Navulverpakking Profi, 5 kg
(€ 4,00 / 1 Kilogram)
€ 19,99
Luchtontvochtiger Luchtontvochtiger
Gewoonweg praktisch! Beschermt betrouwbaar tegen vocht en verbetert het binnenklimaat in ruimtes max. 50 cbm. 3-4 Maanden houdbaar. Incl. 1 kg granulaat, opvangbak en afdekking.
€ 31,99
Humydry® Premium 1000 Humydry® Premium 1000
Vochtopslorper voor ruimtes van gemiddelde grootte van tot 80m3. Het hoogefficiënte granulaat reduceert de overmatige vochtigheid. Incl. 1 kg granulaat. Afmetingen: 27 x 17 x 19,5 cm.
€ 19,99
Luchtontvochtiger, set van 2 Luchtontvochtiger, set van 2
Luchtontvochtiger voor gebruik binnenshuis. Absorbeert water tot drie keer zijn eigen gewicht. Zeer nuttig tegen stoom, schimmel en condens. 500 ml ontvochtigen tot 20 kubieke meter lucht. Uitsluitend leverbaar in set van 2.
(€ 4,50 / 1 Stuk)
€ 8,99
Flex Dry luchtbevochtiger Flex Dry luchtbevochtiger
langdurige bescherming tegen vocht in boten, auto's of campers. Wateropname 0,25 liter per FlexDry unit. Afmetingen: 20 x 16,5 x 2,5 cm, gewicht: 125 g. Droogmiddel Inhoud: Calciumchloride (zout), gemodificeerd sterkte.
vanaf € 4,99
Luchtontvochtiger ECODRY Luchtontvochtiger ECODRY
Luchtontvochtiger. speciaal ontworpen voor boten en overige maritieme toepassingen. Tijdens de planningsfase is speciale aandacht besteed aan de bescherming van het milieu. ECODRY is een droogmiddel, dus zonder schadelijke gassen en er...
€ 199,99

Op jachten en boten treedt tijdens de winterstalling een hoge vochtigheidsgraad op. Condensators zijn duur. Ontvochtigers voor jachten en boten werken op dezelfde manier als de apparaten die voor gebouwen worden gebruikt in geval van een gesprongen waterleiding. De meeste werken op korrelbasis, d.w.z. zonder batterijen of elektriciteit. Dit maakt deze ruimtedrogers efficiënt, milieuvriendelijk en duurzaam. De korrels absorberen het vocht en worden vervolgens afgevoerd. Voor dit doel zijn verschillende ontwerpen beschikbaar.

Welke soorten luchtdrogers zijn er voor het jacht en de boot?

Bijna alle ontvochtigers voor boten en jachten bevatten filters en granulaat. Welk type luchtdroger wordt gekozen, hangt vooral af van de grootte van de ruimte. Dit betekent dat schimmel, nare geurtjes en dergelijke geen kans meer hebben op uw boot of jacht! Sommige kamerdrogers zijn zelfs beschikbaar voor kasten (kleren, schoenen, handdoeken). Zogenaamde garderobe-ontvochtigers worden gewoon in de kast opgehangen. In de bovenste kamer van de kamerontvochtiger absorbeert het granulaat het vocht en loopt het vervolgens naar de onderste kamer. Dan kan de hele kast ontvochtiger worden weggegooid.
Ruimteontvochtigers puur voor de kamers op uw jacht of boot zorgen ervoor dat vocht zich niet kan ophopen in de hoeken van de kamer of in houten banken of op textiel. De gebruiksduur is 4 tot 12 weken. Navullingen moeten altijd in voorraad worden gehouden.

Hoe moeten de eenheden worden onderhouden?

In het geval van elektrische ontvochtigers moet de elektrische installatie eenmaal per jaar worden gecontroleerd en moeten de filters regelmatig worden vervangen. Als de filters niet worden vervangen, zijn ze schadelijk voor de gezondheid omdat bacteriën en schimmels zich ophopen. Mini ontvochtigers worden gebruikt in een boot of jacht wanneer er weinig of geen vochtigheid is. In de winter worden boten en jachten niet gebruikt. Daarom zijn luchtdrogers of elektrische kamerontvochtigers in deze periode ook de moeite waard voor de machinekamer en de kombuis. Hier bevindt zich kwetsbare apparatuur die beschermd moet worden tegen vocht. Als de boot in gebruik is of als het warmer is, staat de bootventilatie aan en worden de luiken en spruiten vaker geopend. Bovendien staan de ventilatoren ook aan als de boot in gebruik is. Dit is niet het geval in het slechte seizoen. Daarom zijn elektrische ontvochtigers ook zeer nuttig. Mini ontvochtigers zijn geschikt voor kleine hutten of individuele ruimtes. Het is altijd de moeite waard om navullingen of vervangingsfilters bij de hand te hebben.

Wat zijn de voordelen?

Uw boot of jacht is beschermd tegen schimmel. Kleding en huishoudtextiel (matten, badhanddoeken, enz.) ruiken niet langer muf dankzij luchtdrogers. Houten meubelen gaan niet zo snel kapot. De ruimte droger zorgt voor gezonde ademlucht. U bespaart veel geld op nieuwe aankopen of verwijderingskosten. Vochtigheid is dodelijk voor elektrische apparatuur aan boord. Daarom betaalt deze investering zich elke keer terug, maar uiterlijk bij het volgende onderhoud van de boordtechnologie of de elektrische apparaten in de hutten, de kombuis of de machinekamer.

Laatst bekeken artikelen