Weerontvangers

Top-Seller

Niets interesseert schippers zoveel als het weer - vóór de reis en nog meer op zee. Het weerstation aan boord draagt bij tot een objectieve beoordeling van de situatie. Voor langere vaartochten wordt een weerontvanger aanbevolen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd voor weersveranderingen, stormen en onweders en kunt u dienovereenkomstig uw beslissing nemen.

Een weerstation verschaft u duidelijke basisgegevens - temperatuur, luchtdruk en, idealiter, windsterkte. Met een apparaat als NASA Meteo Man kunt u ook de ontwikkeling volgen en zo de situatie beter inschatten.

Op zee zijn weersvoorspellingen het gemakkelijkst via de radio beschikbaar. De informatie wordt gerapporteerd via verschillende systemen met verschillende reeksen. In Duitse kustgebieden en iets daarbuiten, binnen een straal van 300 zeemijl rond Pinneberg, kunt u via de weerontvanger de maritieme weerberichten van de DWD bereiken.

In internationale wateren ontvangt u weerberichten en waarschuwingen via een Navtex-ontvanger. Hiervoor is gewoonlijk een Navtex-antenne nodig. Met een apparaat als NASA Clipper, leest u de berichten direct op het display. De weer-infobox van Mörer levert ook Navtex-gegevens. Hier kunnen de berichten ofwel van het scherm worden afgelezen ofwel via een laptop worden opgeroepen. De Weer-infobox heeft een interne antenne.

Onlangs bekeken producten