Kajak

Top-Seller
-10%
Sevylor Tahaa raderboot
Van € 125,99 € 139,99
-10%
Kompas Kajakset
Van € 125,99 € 139,99
-14%
Caravelle / Super Caravelle
Van € 189,99 € 219,99
-9%
Sevylor kajak Adventure
Van € 389,99 € 429,99
-14%
Caravelle / Super Caravelle
Van € 189,99 € 219,99
-10%
Sevylor Tahaa raderboot
Van € 125,99 € 139,99
-10%
Kompas Kajakset
Van € 125,99 € 139,99
-9%
Sevylor kajak Adventure
Van € 389,99 € 429,99

Het scala aan bouwwijzen van kayaks hangt nauw samen met de gebruiksmogelijkheden ervan. Bij de aankoop van een kajak, bijvoorbeeld, kunt u kiezen tussen de gezinsversie of de sportievere versie. Voor langere tochten is een Canadese kano een goede keuze, voor sportieve tochten, eventueel ook in wild water, een kajak. Canadezen zijn aan de bovenkant open, terwijl kajaks gewoonlijk een deksel over de opening hebben om ze tegen water te beschermen en de benen in de smallere boot naar voren zijn gestrekt. De twee boottypes verschillen ook wat de peddels betreft: In een kano gebruik je meestal een peddel, terwijl een kajak kan worden voortbewogen door een dubbele peddel. Het woord kano is een algemene term voor beide boottypen, die verkrijgbaar zijn als één- of tweezits.

Wie besluit om online een kayak te kopen, kan vaak geld besparen. Het is altijd belangrijk dat de boot van uitstekende kwaliteit is, ongeacht of het een opblaasboot of een vast model is. Vaak kiezen beginners en nieuwkomers bij het kajakken voor korte, bolvormige recreatiekajaks. De technieken om te peddelen en te manoeuvreren zijn echter zeer beperkt en de gevorderde peddelaar eist al snel een meer gesofisticeerde boot. Smalle modellen zijn bijzonder geschikt voor een wandeling langs de kust.

Een zeekajak heeft bijzonder goede loopeigenschappen en biedt een grote stabiliteit in het baanprofiel. Om deze voordelen optimaal te benutten, is veel opleiding en ervaring vereist. Tot de basisuitrusting behoren een lenspomp en een elektromotor, waarbij de laatste de stuurinrichting vervangt. Het materiaal dat meestal wordt gebruikt bij de vervaardiging van deze kajaks is UV-stabiel polyethyleen (PE). Wandelkajaks, die anders op grote meren en rivieren, d.w.z. rustige wateren, worden gebruikt, zijn ook ontworpen voor kustwandelingen in zeebaaien. Deze zijn meestal tot 4,50 m lang.

Een opblaasbare kajak, daarentegen, is bij uitstek geschikt voor uitstapjes en tochten met het gezin. Door zijn geringe afmetingen kan hij gemakkelijk in het voertuig worden opgeborgen, terwijl alle andere modellen op een dakdrager moeten worden vervoerd. Deze boten zijn zeer stabiel en veilig dankzij de PVC opblaasbare vloer of vloer met een apart ventiel. De andere zwaardere boten zijn meestal van PE of glasvezel gemaakt. Polyethyleen is aanzienlijk stabieler en dergelijke kajaks kunnen zelfs gewelddadige strandingen zonder schade doorstaan.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends