Airco's

Iedereen die ooit in de zomer in de Middellandse Zee heeft gevaren, zal het zeker op prijs stellen dat er airconditioning aan boord is. Maar zelfs in onze breedtegraden kunnen de zomers erg heet worden. Benedendeks voelt het dan meer als een sauna. Een ander aspect is het feit dat een airconditioner voor boten de vochtigheid benedendeks kan verminderen en zo schimmelvorming kan voorkomen. Bovendien zijn er nu combi-eenheden op de markt die zowel kunnen koelen als verwarmen.

Eenvoudige vloerstaande units

Eenvoudige ventilatoren zijn een goedkope optie voor airconditioning. Het voordeel van een mini-airconditioner is dat hij gemakkelijk kan worden vervoerd. Dit betekent dat de kombuis en de kajuit na elkaar kunnen worden gekoeld. De draagbare ventilator TotalCool RP3000 luchtkoeler van KiSS! GmbH is doeltreffend en energie-efficiënt. Het lichte, compacte toestel kan worden aangesloten op een sigarettenaansteker of op de 220V-sector. Een moderne mobiele airconditioner is stil en kan zelfs met gewoon drinkwater worden gevuld. Vooral wanneer installatie niet mogelijk is om redenen van ruimte of te duur is, zijn deze airconditioners zeer geschikt voor cruises, zelfs in warme klimaten.

Inbouwapparatuur

Inbouwtoestellen zijn een zeer goede optie voor cruises op zuidelijker breedtegraden, zoals de Middellandse Zee. Met deze airconditioners kunt u verschillende kamers op uw schip tegelijk koelen. Een groot voordeel van de Dometic MCS T-serie is de combinatie van koelen en verwarmen in één unit. Dit bespaart ruimte op de boot en zorgt voor optimale temperaturen, ongeacht het weer. Inbouwunits zijn verkrijgbaar in diverse prestatieklassen waaruit u de juiste variant voor uw boot of jacht kunt kiezen. De airconditioners uit de Dometic MSC T-serie hebben ook een zuivere ontvochtigingsfunctie, waarmee u schimmelgroei kunt voorkomen.

Onlangs bekeken producten