Hogedrukreinigers

Verzorging van boten

Als de boot nieuw wordt gekocht, glanst hij en ziet hij er prachtig uit. Hardnekkig vuil hoopt zich vaak op op de boot, vooral tijdens de wintermaanden. Met een paar tips en trucs glanst je boot weer als de eerste dag.

Lees meer
12V hogedrukreiniger
Van € 115,99

Verschillende hogedrukreinigers voor bootreiniging

Om een boot altijd schoon en glanzend te houden, moet hij regelmatig worden schoongemaakt. Maar daar heb je wel de juiste uitrusting voor nodig. Een hogedrukreiniger is zeer geschikt voor het reinigen van de buitenkant van de boot.

 

Verschillen in hogedrukreinigers

Afhankelijk van het beoogde gebruik zijn er verschillende soorten hogedrukreinigers. Als u de reiniger wilt meenemen op een boottocht of permanent op de boot wilt bewaren, moet hij klein en handzaam zijn. Mini hogedrukreinigers zijn zeer geschikt voor dit doel. Door zijn geringe afmetingen en lage gewicht kan een minidrukreiniger gemakkelijk op de boot worden opgeborgen en direct worden gebruikt wanneer dat nodig is. Bedrijven als Kärcher hebben ook mini-drukreinigers in hun assortiment. Kleine hogedrukreinigers kunnen niet zo'n hoge druk opbouwen als grote reinigers, maar kleinere hogedrukreinigers zijn prima geschikt voor het reinigen van de boot. Een nadeel dat veel hogedrukreinigers hebben, is dat ze een stroomaansluiting nodig hebben. Een stopcontact is dus altijd nodig om de boot schoon te maken. Aangezien dit echter niet altijd beschikbaar is of alleen binnen de boot beschikbaar is, zijn er speciaal voor dit doel ontwikkelde hogedrukreinigers op batterijen. Deze hebben geen stroomaansluiting nodig, maar halen de benodigde stroom uit een oplaadbare batterij die in het toestel is geplaatst. Dit maakt de hogedrukreiniger op batterijen zeer mobiel. De batterij kan uit het toestel worden verwijderd en met een oplaadkabel worden opgeladen. Om de levensduur van de batterij te verlengen, kunt u ook vervangende batterijen kopen. Het is belangrijk te weten dat dit type hogedrukreiniger slechts een zeer lage druk kan opbouwen en een laag debiet heeft. Zij zijn dus alleen geschikt voor licht schoonmaakwerk.

 

Welke hogedrukreiniger is het beste om de boot schoon te maken?

Welk type hogedrukreiniger voor u het meest geschikt is, hangt af van het beoogde gebruik. Als u soms alleen kleine delen van de boot wilt schoonmaken en niet altijd een stroomaansluiting in de vorm van een stopcontact tot uw beschikking hebt, is een oplaadbare hogedrukreiniger de beste keuze voor u. Als u echter een toegankelijk stopcontact op de boot heeft en/of uitgebreidere schoonmaakwerkzaamheden op de boot wilt uitvoeren, zult u beslist een wat grotere hogedrukreiniger nodig hebben die wordt aangedreven door een stroomkabel. Afhankelijk van de beschikbare opslagruimte wordt een mini hogedrukreiniger aanbevolen, omdat deze weinig ruimte inneemt.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends