Bootzeilen

Top-Seller
-6%
Gale-Sail
Van € 729,99 € 779,99
-8%
Stormfok
Van € 449,99 € 489,99
Halsriem
Van € 109,99
-8%
Stormfok
Van € 449,99 € 489,99
Halsriem
Van € 109,99
-6%
Gale-Sail
Van € 729,99 € 779,99

Met name zeilen, onderdelen van apparatuur en gelakte houten oppervlakken aan dek lijden enorm onder agressieve UV-straling en weersinvloeden. UV-straling ontbindt zeer snel de vezelstructuur van het doek, de stof verliest zijn elasticiteit, wordt broos en breekbaar. Dit proces kan niet worden geregenereerd, nieuwe zeilen moeten al na een paar jaar worden aangeschaft. De meeste voorzeilen zijn al uitgerust met UV-bescherming op het achterlijk door de zeilmaker, maar een conventioneel grootzeil ligt vaak onbeschermd op de giek.

Een boombedekking voor het hoofdzeil is de beste bescherming tegen zon, vuil en nattigheid. Een functionele Bootspersenning moet veel kwaliteiten hebben. De stof moet robuust, licht en ongevoelig voor vuil en vocht zijn. Een weerbestendige en ademende stof van polyacryl is ideaal om wateroverlast, schimmelvlekken en meeldauw te voorkomen. Het materiaal droogt ook zeer snel. Het zeil moet gemakkelijk en snel kunnen worden bevestigd, ook bij weer en wind.

Ritssluitingen en gespen zijn beter geschikt dan ingewikkelde linnen systemen. Een bergsysteem dat Lazyjacks en Persenning combineert is de ideale oplossing die zowel veiligheid biedt tijdens het zeilen als allround zeilbescherming. De installatie is eenvoudig, zonder complexe installaties en boringen. Kant-en-klare dekzeilen zijn beschikbaar voor kleinere boten zoals Optis en voor opblaasbare boten. Dekzeilen voor winterstalling moeten bijzonder stabiel en winddicht zijn, maar zeildoeksteunen gemonteerd in een vaste voet aan dek zijn hiervoor het meest geschikt.

Winterzeilen of zeilen voor algemeen gebruik over de boot moeten worden uitgerust met sterke bevestigingsogen zodat de zeilen overal strak kunnen worden aangedraaid. Het zeil moet ook zo worden bevestigd dat de wind zich er niet in kan vangen. Met name zeiljachten die op hoge schragen aan land worden gehamerd, kunnen door de winddruk gevaarlijk worden bewogen. De Compass online shop op compass24.nl.

biedt bootzeilen en zeildoeken en uitgebreide accessoires.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends