Stootwilsokken

Top-Seller
Stootwilhoes voor lange stootwil
Van € 20,99
Stootwilhoes
Van € 28,99

Boot fender

Wilt u uw vaste ligplaats voor uw boot optimaliseren met slechts een paar tips en trucs? Wij laten je zien welke opties er zijn en hoe je bootfenders optimaal kunt gebruiken.

Lees meer
Stootwilhoes voor lange stootwil
Van € 20,99
Stootwilhoes
Van € 28,99

De fender sok is een textielhoes voor fenders heeft een dempende werking bij het afmeren in de haven. Het dient om de zijkant van het schip veilig te beschermen tegen allerlei schadelijke invloeden. Voor cilindrische lange stootwillen en kogelstootwillen, alsmede zogenaamde multifenders - voor elk type stootwillen zijn er overeenkomstige stootwielsokken of een passende hoes met een beschermende functie.

Functies van hoezen voor boot fenders

Of het nu fenderkousen of fenderkousen zijn - de hoogwaardige fenderhoes dient altijd hetzelfde doel: voorkomen dat er slijtplekken op de fenders en daarmee op de romp van de boot ontstaan. De fenderkappen zijn verkrijgbaar in een universele maat of individuele maten voor alle fendertypes en beschermen de scheepswand op betrouwbare wijze tegen krassen, slijtage en wrijvingssporen veroorzaakt door de fender zelf. Bovendien voorkomen de fenderhoezen ongewenste bijgeluiden wanneer de fenders piepen tegen de rubberen stootlijst van de scheepswand. Bovendien beschermt de fenderhoes tegen directe UV-straling op het fendermateriaal, omdat anders weekmakers uit het PVC zouden oplossen. Bovendien versterken de aantrekkelijke fender sokken het visuele uiterlijk van de boot.

Fender sokken en hun kwaliteitskenmerken

Om te voorkomen dat de zijkant van de boot schuurt wanneer de fender beweegt, is de hoes gemaakt van robuust, elastisch kleur- en UV-bestendig materiaal. Alleen van dit hoogwaardige materiaal bereikt de levensduur meer dan 7.500 uur, waarvan 3.500 onder water. De stofkwaliteit is zacht, rekbaar en wasbaar polyacryl - een onverwoestbare lussenstof - maar vaak ook jersey, badstof of velours. Fender sokken zijn meestal verkrijgbaar in marineblauw, bordeauxrood, zwart en antraciet, met of zonder logo/belettering. De toepassing is eenvoudig, want de spatbordafdekking wordt als een sok over het spatbord getrokken. De fender socks moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat het vuil in de sok, dat ontstaat bij het slijken en slippen, anders tegen de scheepswand schuurt. Het is ook gemakkelijk om de spatbordafdekking te verwijderen en te wassen. De ervaring heeft geleerd dat de aanschaf van fender socks de moeite waard en nuttig is.

Onlangs bekeken producten

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en bespaar 5,00 €

Abonneer u nu op onze gratis nieuwsbrief en profiteer van

  • exclusieve kortingsacties
  • aantrekkelijke merkaanbiedingen
  • het laatste nieuws en trends