Europa´s groot ste verzendhuis voor Motorboot & Zeilsport

Onderhoudsservice reddingsvesten

Ons onderhoud voor uw veiligheid!

Rettungsweste CompassDe betrouwbare werking van een automatisch reddingsvest hangt af van een regelmatig en professioneel onderhoud. Reddingsvesten worden blootgesteld aan bijzondere belastingen. Lang bewaren aan boord in een zouthoudende omgeving en mechanische belastingen tijdens het dragen kunnen leiden tot schade, die niet meteen van buiten af zichtbaar is.

De fabrikant schrijft daarom regelmatige onderhoudsintervallen voor, die in elk geval aangehouden moeten worden. Dit hoort bij de plichten en verantwoordelijkheden van correcte veiligheidsuitrusting, waar elke skipper verantwoordelijk voor is.

Bij een normaal gebruikt reddingsvest is een onderhoudsinterval aanbevolen van telkens twee jaar na de aankoop, indien de fabrikant geen andere termijn aangaf.

Het onderhoud bestaat in principe uit een controle op de dichtheid van het drijflichaam, controle in het water van de automaat, controle van het opblaasmechanisme en het mondventiel, het plaatsen van nieuwe dichtingen, controle van het CO2-patroon, en nazicht van het gordelsysteem.

Compass biedt een snelle, eenvoudige en gecertificeerde onderhoudsservice. Het onderhoud zelf gebeurt door de fabrikant of een geautoriseerde partner. U kunt de vesten gewoon naar Compass zenden. Daar kunt u ook terecht bij onze medewerkers met al uw vragen in verband met de onderhoudsservice.

Onderhoudskosten*

zonder verzendkosten

Compass € 39,95
Marinepool € 39,95
Ocean Concept € 39,95
Secumar € 49,95
Kadematic € 49,95
Spinlock € 49,95
Stormy € 39,95
Lalizas € 49,95

Richt u zich voor nadere informatie via e-mail tot onze technische adviseurs op info@compass24.nl.

Laatst bekeken artikelen