Zeilreiniging en Zeilreparatie

Wij zijn geautoriseerd vakhandelspartner van Red-Gull International.

Reinigen, verstevigen en profileren van uw zeilen, huiken en sprayhoods. Per direct bij ons voor eerlijke prijzen en snelle afhandeling* Conditioning voor huiken en sprayhoods. BESCHERMING, HYGIËNE EN WELZIJN, bewoonbaar, schoon en vooral dicht*

Reinigen, verstevigen en profileren van uw zeilen, huiken en sprayhoods. Per direct bij ons voor eerlijke prijzen en snelle afhandeling*

De jarenlange ervaring en het grote succes van het reiniging- en conditioning-proces, getest in de extreme Scandinavische klimaatomstandigheden met UV-duurbelasting in de zomer en aanhoudende luchtvochtigheid na koele nachten, is nu ook beschikbaar voor alle klanten van Compass.

Regenereren van zeilen

De procedure is gericht op het verbeteren van het zeil met betrekking tot profiel, sterkte, doekstructuur en beschermmechanisme. Hiervoor is een behoedzame chemische reinigingsprocedure met een behandeling in meerdere stappen ontwikkeld. Hierbij worden geen machines en mechanische reinigingsprocessen gebruikt die de toestand van uw zeildoek kunnen verzwakken.

Reiniging

Allereerst wordt in een chemisch bad het vuil losgemaakt en verwijderd. Na het wassen wordt het zeil plat gelegd en elke kant zorgvuldig met de hand afgespoeld. Hierna wordt het zeil voor de eerste keer gedroogd.

Voor en na:
Regenereren en verharden

Regenereren en verharden

Voor het regenereren van het zeil wordt het zeil voorzien van een nieuwe harslaag, die aan beide zijden van het zeil wordt aangebracht om volledig doordringen van de stofmatrix te waarborgen. Tijdens het hechtingsproces krijgt het zeildoek een groot deel van de doekspanning terug. Hierna wordt het zeil voor fixering opnieuw gedroogd.

Profiel en luchtdoorlatendheid

Met behulp van de nieuwste textieltechnologie worden er doelbewust chemicaliën gebruikt voor een bijna volledige luchtdichtheid en een geoptimaliseerd profiel. Het zeil wordt meetbaar aerodynamisch geoptimaliseerd in vergelijking met de toestand vóór de behandeling.

Voor en na:
Profiel en luchtdoorlatendheid

Duur van het proces

Het gaat hier om een ambachtelijk proces waarbij elk zeil kant voor kant meerdere malen handmatig wordt bewerkt en tussendoor verschillende keren wordt gedroogd. De gehele procedure voor de zeilen neemt tussen 3 en 5 dagen in beslag. Grote rolgenua's met sterk waterabsorberende profielkussens kunnen, vanwege het langzame drogen, aanzienlijk meer tijd in beslag nemen.

Voordelen ten opzichte van machinaal reinigen

Alle processtappen vinden onder constante observatie plaats, waardoor een individuele behandeling van elk zeil en elke klantenopdracht mogelijk is. Er is geen uniforme behandeling zoals bij machinaal reinigen; dankzij de handmatige processen wordt er rekening gehouden met de zeilspecifieke behoeften. Het reinigingsproces behoudt de huidige structuur en kracht van het doek bij een optimale reinigingsintensiteit. Het harsen van een driedimensionaal gevormd zeil met een constante visuele doseringscontrole kan alleen handmatig optimaal worden uitgevoerd, omdat het zeil anders in een tweedimensionale vorm wordt gedwongen.

U krijgt

Onberispelijk uiterlijk, het schoonste reproduceerbare wit, sterke water- en vuilafstotende werking, nieuwe doekspanning, stevige zeilen, regeneratie van de profieldiepte en -lengte, betere spanning van voor- en onderlijk

Effecten in de praktijk

Minder helling, minder loefdruk, meer snelheid en hoogte, later reven, betere profielaanname bij lichte wind, zeilen worden niet doornat, snel afdrogen

Onze technische adviseurs staan u in de Maritim-Shops Ascheberg en Hamburg graag ter beschikking voor meer informatie. Wij nemen uw zeilen ter plaatse voor verdere bewerking in ontvangst.
U kunt ons uw aanvragen ook per e-mail toesturen: info@compass24.nl.

Heldere en transparante kosten

1. Dacron Sail Regeneration

Wassen incl. profieloptimalisatie en stabiliseren van het doek door nieuwe coating.
a) Zeil tot 12 m²: € 210,00
b) b) Zeil vanaf 12 m² - per m²: € 17,50

2. Laminate Sail Reconditioning

Wassen en beschermen van taffeta door nieuwe coating.
a) Zeil tot 12 m²: € 210,00
b) Zeil vanaf 12 m² - per m²: € 17,50

3. Laminate Sail Preservation

Preventieve behandeling voor jonge laminaatzeilen tot 3 jaar oud zonder noemenswaardige vervuiling en schimmel
Afspoelen van de zeilen + aanbrengen van de regeneratiehars ter bescherming van het zeil tegen vochtopname.
a) Zeil tot 12 m²: € 180,00
b) Zeil vanaf 12 m² - per m²: € 15,00

4. New Sails Protection

Preventieve behandeling voor nieuwe, nog niet gebruikte zeilen van stofdoek of laminaatzeilen met textiel taffeta.
a) Zeil tot 10 m²: € 115,00
b) Zeil tot 20 m²: € 165,00
c) Zeil boven 20 m²: per m² € 8,50

Alle prijzen incl. btw.

U kunt ons uw aanvragen per e-mail toesturen: info@compass24.nl

Conditioning voor huiken en sprayhoods. BESCHERMING, HYGIËNE EN WELZIJN, bewoonbaar, schoon en vooral dicht*

De PRO-2 Cover Conditioning is een opwaardering voor uw huik. Cockpit-tenten en sprayhoods moeten beschermen; ze houden droog en zorgen ervoor dat wind en water buiten worden gehouden. Wij versterken uw huik met een bijzondere impregnering die water- en vuilafstotend is. Samen met een intensivering van de kleur kunt u zich weer prettig onder uw huik voelen.

Reiniging

Allereerst wordt in een chemisch bad het vuil losgemaakt en afgespoeld. Bij de tweede stap worden hardnekkig vuil en schimmel verwijderd. Afhankelijk van de vervuiling is hiervoor een individuele procedure vereist. De handmatige reinigingsstappen zijn gericht op een bovengemiddeld reinigingsresultaat. De technische motivatie is eenvoudig: de impregnering werkt alleen optimaal op schone doeken.

Voor en na:
Conditioning voor huiken en sprayhoods

Schimmelverwijdering

Wij vinden huiken pas echt schoon wanneer ze schimmelvrij zijn. Schimmel is echter geen vervuiling, maar een aangroei of schimmelinfectie die heel goed in staat is om schoonmaakmiddelen te overleven en zich opnieuw uit te breiden.

Duur van het conditioning-proces

Het is een ambachtelijk proces waarbij elke sprayhood en huik kant voor kant handmatig meerdere malen moet worden bewerkt en tussendoor worden gedroogd. Afhankelijk van het doek of dekzeilmateriaal kan dit 2-4 dagen duren.

Bewerkingsprocessen en kwaliteit

Alle processtappen vinden onder constante toezicht plaats, waardoor een individuele verwerking van elke klantenopdracht mogelijk is. De nadelen van een uniforme machinale reiniging komen te vervallen en er wordt doelgericht aan de behoeften van de afzonderlijke stoffen gewerkt. Door dit type reiniging blijft de stevigheid van het materiaal behouden.

U kunt ons uw aanvragen per e-mail toesturen: info@compass24.nl

Heldere en transparante kosten

Huikbehandelingen

Bij meerdere huiken van een klant, of een klantopdracht, wordt altijd het totale gewicht samengevoegd bij de facturering.

 • Huiken
 • Huiken, sprayhoods en dekzeilen
 • Reiniging en nieuwe impregnering

1 - 3 kg: € 160,00
Elke extra kg boven 3 kg: € 35,50 / kg

Voorbeeld: 5 kg huik: € 160,00 + (2 x 35,50 €/kg)= € 160,00 + € 71,00 = € 231,00 totaal

Alle prijzen incl. btw.

Zeilreparatie

Zeilreparatie

Wij zijn blij dat we u samen met onze partner Red Gull ook zeilreparaties kunnen aanbieden. De reparaties worden door ervaren zeilmakers deskundig voor u uitgevoerd.

Wij vragen u ons een foto te sturen zodat we ons een goed beeld van uw reparatiewensen kunnen vormen. De reparaties worden op basis van de uitgevoerde werkzaamheden in rekening gebracht. De onderstaande prijslijst geeft een goede indicatie van de prijzen. Houd met name aan het begin van het seizoen en in de vakantietijd rekening met mogelijk langere verwerkingstijden.

Wij zijn graag beschikbaar voor gedetailleerde vragen via info@compass24.nl.

WerkzaamhedenKosten
Naden in onderlijk vervangen vanaf € 30,-
Zeillatzak vernieuwen vanaf € 40,-
Lat doorgestoten vanaf € 38,-
Band in onderlijk vanaf € 35,-
Scheur in de mastzak ca. € 60,- tot € 90,-
Naden van zeilzak repareren vanaf € 25,-
Topkap vernieuwen of vastnaaien vanaf € 50,-

Wij zijn graag beschikbaar voor gedetailleerde vragen via info@compass24.nl.

*) Aansprakelijkheid en garantie

Vanwege de oneindige verscheidenheid aan zeildoeken en huikmaterialen, en vaak vanwege onbekendheid over de bouw ervan evenals de actuele onderhoud- en kwaliteitstoestand, zijn wij gedwongen om garantiebeperkingen formuleren. Hoewel de vermelde uitsluitingen zeer zelden voorkomen, kan een dergelijk geval zich theoretisch voordoen.

Ondanks de grote inspanningen en zorg kan door Compas en RED GULL OY daarom niet worden gegarandeerd, dat bij

Zeilen van Dacron

 • opgeplakte zeilnummers, logo's, Tell-tales etc. niet loskomen
 • opdrukken niet verdwijnen of oplossen
 • schimmel volledig wordt verwijderd en niet terugkomt
 • gestreste, beschadigde en verouderde naden later niet loskomen
 • dubbele en meerlaagse zeilsegmenten interne vervuiling wordt verwijderd
 • ubbele en meerlaagse zeilsegmenten interne vervuiling niet later naar buiten komt
 • evtl. ingebouwde vensters niet mat of dof worden of "itches" krijgen (kleine knikken die kleine gaatjes kunnen worden)
 • alle vervuiling kan worden verwijderd

Zeilen van laminaten en membranen

 • opgeplakte zeilnummers, logo's, Tell-tales etc. niet loskomen
 • opdrukken niet verdwijnen of oplossen
 • schimmel volledig wordt verwijderd en niet terugkomt
 • schimmel in een laminaat- of membraanzeil wordt geactiveerd, zich uitbreidt of daarna ontstaat, zowel tijdens het transport als tijdens de behandeling of op enig ander moment
 • laminaatlijmen door schimmelinfecties, door schimmelbehandeling, het verwijderen van schimmel, tijdens de reiniging en de regeneratie van het zeil verkleuren
 • bij het verwijderen van grote schimmelvlekken geen delaminatie ontstaat
 • delaminaties plaatsvinden op gebruikt laminaat door reiniging of regeneratie van het zeil, de leeftijd van het laminaat is niet relevant
 • verouderde laminaat- en membraanzeilen waarvan de hechtsterkte groot genoeg is tijdens of na de reiniging of regeneratie niet delamineren
 • evtl. ingebouwde vensters niet mat of dof worden of "itches" krijgen (kleine knikken die kleine gaatjes kunnen worden)
 • alle vervuiling kan worden verwijderd

(Ter info: bij de reiniging en regeneratie van RED GULL wordt niet tot het binnenste van het laminaat doorgedrongen!)

Zeilen waarbij de PRO-2 zeilregeneratie wordt uitgevoerd

 • in welke mate het profiel exact wordt geregenereerd
 • hoe lang de behandeling aanhoudt (dit is primair afhankelijk van de daaropvolgende behandeling, verzorging en het gebruik van het zeil)
 • in welke mate het haptische gevoel van een zeil toeneemt
 • sommige dacron- en laminaatzeilen de behandeling niet of slechts deels absorberen (bijv. vroeger of later gesiliconiseerde doeken)

(Houd rekening met het volgende: dergelijke doekeigenschappen of silicoonbehandelingen die ertoe leiden dat de regeneratie niet volledig aanslaat, kunnen helaas niet voorafgaand aan de behandeling worden vastgesteld.)

Huiken

 • schimmel volledig wordt verwijderd dan wel niet terugkomt
 • er geen verkleuringen of kleurveranderingen optreden
 • kleurveranderingen bij niet-kleurvast, gekleurd of later gekleurd huiktextiel zullen optreden
 • kleuren er weer 100% zoals in de nieuwe toestand uitzien
 • kleurveranderingen door vogel- en meeuwenuitwerpselen weer opfleuren
 • naden niet aan slijtvastheid inboeten
 • folievensters weer helder worden dan wel niet vertroebelen
 • er knikken en "pitches" in folievensters ontstaan
 • oude en beschadigde huiken nog kunnen worden geïmpregneerd
 • alle vervuiling kan worden verwijderd

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door de gebruikte procedure aan huiken en huikstoffen waarvan de naden, vensters en andere componenten ouder dan 2 jaar zijn.

Achtergrond: De meeste doeken, ritsen en andere huikonderdelen vertonen al na 2 jaar belangrijke tekortkomingen door veroudering vanwege invloeden van het weer, UV-straling, vocht en vuil. Daarom kunnen we niet uitsluiten dat de voor de reiniging benodigde chemicaliën en spoelingen deze doeken en componenten nog verder aantasten waardoor er sprake is van schade of er schade kan ontstaan.

Tip: Laat de naden van huiken regelmatig controleren en indien nodig naaien, uiterlijk na het 2e jaar!

Lederapplicaties op zeilen en huiken

 • weer schoon worden
 • niet verkleuren
 • niet bros worden
 • niet afgeven op omliggend textiel of verkleuring omliggend textiel veroorzaken

Compass en RED GULL zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor

 • bestaande schade aan aangeleverde zeilen of huiken of andere goederen
 • verborgen gebreken bij aangeleverde zeilen of huiken of andere goederen
 • onzichtbare materiaalzwakte bij zeilen, huiken en andere goederen
 • schade veroorzaakt door eerdere behandelingen of als gevolg van eerdere behandelingen
 • reclamaties van goederen die ondertussen in gebruik zijn genomen
 • reclamaties die niet direct na ontvangst van de goederen zijn ingediend, uiterlijk 10 dagen na ontvangst van de goederen
 • reclamaties bij niet vervulde klantverplichtingen en bij open of onbetaalde rekeningen

De maximale terugbetalingswaarde voor de schade, duidelijk veroorzaakt door een RED GULL behandeling en als zodanig door RED GULL erkend, is de behandelingswaarde van de goederen.

Wij accepteren opdrachten uitsluitend op basis van de bovenstaande voorwaarden. Elke persoon of elk bedrijf die of dat producten voor behandeling aan Compas en RED GULL OY afgeeft, gaat ermee akkoord de bovenstaande voorwaarden te hebben gelezen, er kennis van te hebben genomen en ze te hebben begrepen. Met het plaatsen van de bestelling wordt de aanvaarding van deze voorwaarden bevestigd.