Comfort aan boord

Compass is als Europa's grootste verzendhuis voor de watersport uw deskundige specialist voor alles op het gebied van watersport. Het complete Compassassortiment omvat meer dan 30.000 artikelen.

Voor de "Comfort aan boord"-Special hebben we rond het thema Comfort een bijzonder attractieve keus samengesteld. Onze topaanbiedingen zijn eersteklas merkartikelen, die op alle gebied overtuigen: in de praktijk hebben ze hun functionaliteit bewezen en zijn uitstekend in materiaal en uitvoering. Ze bieden vooral topkwaliteit tegen extra voordelige prijzen.

Klik gewoon de rubriek aan, die u interesseert. Dan vindt u een groot aantal interessante producten, die vakantie en vrije tijd nog mooier maken.

Kuipzonnetent

vanaf € 99,95

Portshade

vanaf € 59,95

Cabinshade

vanaf € 74,95

Zonnebrillen

Oogartsen waarschuwen er al lang voor: door het gat in de ozonlaag wordt ook de UV-straling steeds agressiever en schadelijk voor de ogen. Vooral zeilers zijn niet alleen direct aan de zon, maar ook aan de reflecties van het witte zeil en het water blootgesteld.

Sportzonnebrillen moeten daarom bijzondere eigenschappen hebben. Polarisatiefilters moeten storende reflecties kunnen elimineren, de glazen moet 100% UV-werend zijn. Daarvoor zijn nieuwe polycarbonaatglazen met meervoudige correctie ontwikkeld. Ze zijn bovendien krasbestendig en kunnen niet splinteren. De brilvorm moet om de slapen vallen om lichtval aan de zijkanten te verhinderen. Om verwondingen uit te sluiten, zijn de monturen onbreekbaar en is flexibel kunststof aan te bevelen. Hoe lichter de bril, des te comfortabeler hij zit. Zware brillen glijden graag en zitten niet stevig.

Nieuwe zonnebrillen met innovatieve technologie: De intelligente Cameleon-glazen passen zich permanent aan wisselend licht aan. Daarmee beschermen de brillen altijd optimaal bij de extreme lichtomstandigheden rond het middaguur en blijven ook in de schemering voldoende lichtsterk en contrastrijk.

Talrijke professionele zonnebrillen van bekende speciaalfabrikanten vindt u bij Compass in het boordcomfort-assortiment.

» Naar rubriek Zonnebrillen

Fietsen

Voor de mobiliteit in de vakantie zijn vouwfietsen onmisbaar. Ze kunnen in de kofferbak van de auto net zo makkelijk opgeborgen worden als aan boord in de bakskist. Of u nu broodjes gaat halen of een lange tocht op de wal maakt – van de 16”-Minivouwfiets tot de 26”-Aluminiumfiets heeft Compass voor ieder gebruik het juiste model.

Mijn tip voor accessoires: een goede bagagetas bewijst goede diensten. Hij beschermt tegen beschadigingen en weersinvloeden en verlicht het dragen en opbergen.

Dat een vouwfiets niet volledig geschikt voor de weg is, is een oud vooroordeel. Met moderne constructies kunnen zonder problemen ook langere afstanden afgelegd worden. Door een uitgekiend vouwmechanisme beïnvloeden lange wielstand en 16- of 20 duimswielen de pakmaat slechts een weinig, maar verhogen de rijdstabiliteit aanzienlijk. Zadel en stuurstang moeten tot een comfortabele zitpositie verlengd kunnen worden, haafversnellingen met meerdere schakelingen doen h nadeel van kleine wielen meer dan te niet.

Een remsysteem met terugtrap- en handrem voldoet aan alle veiligheidseisen, eventueel standaard ontbrekende verlichting kan probleemloos aangebracht worden.

De 20''-fiets van Compass is een topaanbieding voor een extra voordelige prijs: stabiel met grote wielen, compleet en volledig uitgerust en daarbij zeer licht.

» Naar rubriek Fietsen

Boordtassen

In zeilerstassen moet veel meegenomen kunnen worden, de grootste belasting is vaak hoger dan het draagvermogen.

De grote wieltjestassen maken het transport van de vakantiebagage ook op de dikwijls lange afstanden in de haven veel makkelijker. Stabiel en lichter te transporteren dan een harde koffer, bovendien flexibel en makkelijk op te bergen dan een plunjezak – de nieuwe generatie reistassen is geheel ontwikkeld voor de zware bagage voor de tocht.

» Naar rubriek Boordtassen

Musto roltas 100 l

€ 199,95

Gill waterdichte zeetas

€ 86,95 € 59,95 save 31.05 %

Zeerelingtassen

Kuipzakken

vanaf € 39,95

Valzak

vanaf € 42,95

Zeerelingtas Deluxe

€ 79,95

Zeerelingtas

€ 59,95

Comfortabel zitten

Wie zit er graag op harde banken? Het juiste zitkussen aan boord is een overweging waard.

Voor zit- en rugkussen in de kuip geldt vooral: ze moeten nauwelijks vocht opnemen, moeten snel drogen en ongevoelig zijn voor vuil. Kapokkussensheben hun waarde bewezen. De vulling van natuurlijke vezels neemt geen water op, isoleert goed en is zeer comfortabel. Een groot voordeel: de kussens blijven in water drijven en kunnen weer opgepikt worden als ze eens over boord waaien.

Wie ook aan boord of op strand gezond en comfortabel wil zitten, kiest voor de mobiele Comfort Seat van Compass. Met zes instelhoeken kan hij perfect aan de gewenste zithouding aangepast worden. Hij neemt nauwelijks vocht op en biedt een zachte bescherming op iedere ondergrond.

Naast de traditionele scheepskussens vindt u bij Compass ook innovatieve jachtzittingen, gezondheidskussens, hangmatten en matrassen.

» Naar rubriek Kussens

Teak dekstoel

€ 159,95

Compass Compact Flexiseat

€ 49,95 € 29,95 save 40.04 %

Forma dekstoel type 150

€ 89,95

Zwemtrappen

Niet alleen op de ankerplaats zijn stabiele zwemtrappen onmisbaar. Ook als veiligheidsuitrusting voor noodgevallen kunnen ze goede diensten bewijzen, zoals bij de man-overboord-manoeuvre. Iedere boot heeft weer een andere hekconstructie, de hoogte van het vrijboord of boegvorm. Zwemtrappen moeten hoogwaardige gemaakt zijn, het beste van roestvrij, gepolijst edelstaal. De constructie moet hoge belastingen aan kunnen en veilig zijn, ook moet gelet worden op antisliptreden en sterke scharnieren.

Compass biedt een grote keuze aan zwemtrappen voor vaste montage aan het hek, maar ook voor variabel gebruik aan de boeg of zijkant van de romp. Een superaanbieding is onze opklapbare zwemtrap in hoogwaardige kwaliteit van edelstaal: er zijn verschillende lengtes, hij is eenvoudig te bevestigen en zeer stabiel.

Steeds meer watersporters nemen ook hun viervoeter mee op de vaartochten. En er zijn vele rassen, die niet aan boord willen blijven als het baasje gaat zwemmen. Zelfs voor hen heeft Compass de juiste wijze om weer aan boord te komen. De hondenladder is geschikt voor iedere hondengrootte, hij is snel aangebracht en makkelijk op te bergen. U hoeft dus uw zware viervoeter niet meer omhoog te tillen, met alle letselrisico van dien. De hond zal via de speciale loopvlakken veilig en eenvoudig zelf aan boord kunnen komen.

» Naar rubriek Zwemtrappen

Dekens en Handdoeken

Pantry onder Dek

Op kleinere boten is het inbouwen van een gaskooktoestel met fles en leidingen vaak niet standaard af werf en achteraf dikwijls erg moeilijk te installeren. Een gasinstallatie aan boord is indien ondeskundig aangelegd en bediend bovendien een grote onveiligheidfactor. Veel veiliger en bijna overal te plaatsen zijn de compacte Spiritus kooktoestel, die met spiritus als brandstof werken. Ze staan niet onder druk en zijn daarom volledig explosieveilig. Bij grote brandwaarde zijn de lang meegaande kooktoestellen van roestvrij staal absoluut onderhoudsvrij en kinderlijk eenvoudig te bedienen.

Voor in- en ombouw op moderne kooksystemen biedt Compass een aantal verschillende modellen van 2-vlammen opbouwkooktoestel tot groot gasfornuis met oven.

De hoogwaardige 7- en 10-delige Compass-pannensets zijn ideaal voor fornuis en schap: in elkaar stapelbaar en energiebesparend dankzij het edelstaal met sterke bodem.

» Naar rubriek Kombuis

Tafelgrill Barbe

€ 49,95

Cobb Grill Premier

€ 149,95

Compass boot barbecue

€ 149,95 € 99,95 save 33.34 %

Magma gasboordgrill

vanaf € 299,95

Grillen aan Dek

Barbecuen op de boot wordt pas een genoegen met een voor aan boord geschikte uitrusting. Open houtskoolbarbecues kunnen veel ergernis veroorzaken, vonkenregen, gloed en as zijn gevaarlijk. Een compacte barbecue met deksel is aan boord een comfortabele oplossing. Met een stabiele houder aan het hek bevestigd kan hij ver van de kuip boven water bediend worden. Hoogwaardig VA-edelstaal is het ideale materiaal: het roest niet, kan makkelijk schoongemaakt worden en is stabiel en licht. Een flexibele luchtregulering en een windscherm houden overlast van rook en reuk binnen de perken, wat vooral in de haven plezierig is. De Compass-boordbarbecue is speciaal voor gebruik aan boord gemaakt, met een verlengbare houder kan hij overal eenvoudig aangebracht worden en is gedemonteerd makkelijk op te bergen.

Van eenmalige houtskoolgrill en gasmodellen biedt Compass een interessante keuze aan praktische barbecues voor gebruik aan boord. Helemaal perfect wordt het met bijbehorend servies, glaswerk en bestek. Ook dat alles vindt u in eersteklas en voor aan boord geschikte kwaliteit bij Compass.

» Naar rubriek Grill

Tafelgrill Barbe

€ 49,95

Cobb Grill Premier

€ 149,95

Compass boot barbecue

€ 149,95 € 99,95 save 33.34 %

Magma gasboordgrill

vanaf € 299,95

Koken onderweg

Of u voor een dag het water op gaat of in het weekend er op uit trekt voor een picknick- een warme maaltijd of een warme drank hoeft u onderweg niet te missen. Het mobiele gaskooktoestel werkt eenvoudig en veilig met cartouches en is in een handomdraai inzetbaar. Voor vakantie en vrije tijd de ideale meeneemkok. Een topaanbieding voor de extra gereduceerde prijs! Mijn tip: de set van 4 gascartouches niet vergeten! Het beste kunt u meteen ook maar de Tafelgrill 'Barbe' bestellen. Deze is ideaal voor gezond en energiebesparend grillen van vlees en vis op de mobiele gaskoker.

» Alles voor koken en eten

Mobiele koeling

Ze behoren tot de meest begeerde aangenaamheden in de zomer: gekoelde dranken en een verse snack. In de auto, camper of boot zijn mobiele Koelboxen een onmisbaar comfort.

Bij een koelbox moet u in ieder geval voor een kwaliteitsproduct kiezen. Alleen met hoogwaardig isolatiemateriaal zijn lange koeltijden bij gering gewicht mogelijk, de koelaggregaten zijn geluidsarm en verbruiken door elektronische besturingen slechts weinig stroom.

» Naar rubriek Koelboxen

Mobicool compressor koeler FR40

€ 529,95 € 299,95 save 43.4 %

Mobicool B40 Hybrid koelbox

€ 349,95 € 229,95 save 34.29 %

Dometic Coolfreeze CF

€ 519,95

Rubberboten

Alleen zorgvuldig en kwalitatief geconstrueerde rubberboten zijn jarenlang tegen de belastingen van de praktijk opgewassen. Als jachttender worden ze blootgesteld aan weerinvloeden en UV-straling, ze worden urenlang achter de boot gesleept of liggen in het seizoen onbeschermd aan dek. De naden, bodem en spiegel worden zwaar belast als gevaren worden met buitenboordmotor en volle belading.

Een goede rubberboot begint bij het materiaal: slijtbestendige speciale weefsels geven bescherming tegen ozon en UV-straling, nieuwe lastechnieken maken hoge belastingen van de naden mogelijk. De spiegel moet absoluut versterkt en over grote oppervlakte ingelijmd zijn. Evenals voor de beslagen worden 2- of 3-componentenlijmen gebruik. Tot de vanzelfsprekende uitrusting behoren een rondomlopende stootrand (vanaf 2.30 m) en versterkte beslagen met trekogen en optilringen. Bij het transport en opbergen zijn oprolbare latten en de nieuwe typen luchtbodems wezenlijk praktischer dan vaste bodems. De boot wordt lichter en kan compact opgevouwen worden.

Ook rubberboten van de merkfabrikanten Bombard en Honda hebben zich al vele jaren als jachttender bewezen. Daarom ook zijn ze bij Compass in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De capaciteit van de buitenboordmotor moet beslist aan de afmeting en stabiliteit van de rubberboot aangepast zijn. Daarom zit men met de koop van een set, zoals de topaanbieding van Honda altijd aan de veilige en voordelige kant.

» Naar rubriek Rubberboten

SeaGo rubberboot SL

vanaf € 499,95

Compass Sportboot

vanaf € 599,95

Compass Rubberboot

vanaf € 329,95

Compass rubberboot CX

vanaf € 399,95

Waterspas

Waterskivest

vanaf € 29,95